30.12.2016 г.

Torta al cioccolato

снимка: Cooking with Stefi


Необходими продукти:


за блата:
125 г шоколад
100 г захар
4 яйца
100 г масло
40 г брашно


за шоколадовата глазура: 
100 г бял или черен шоколад
100 мл. течна сметана









Начин на приготвяне:

Разтопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. След като се охлади добавете 4 жълтъка разбитите на сняг белтъци и брашното разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете тестото в тортена форма с диаметър 23см. покрита с хартия за печене. Печете 20 мин на 180 градуса. Загрейте сметаната, шоколада и маслото.Разбъркайте докато всичко се стопи и получите гладък крем. Оставете за 20 мин. в хладилник за да се охлади. Залейте изстиналия блат с готовата глазура. Украсете по желание с различни плодове. Може да поръсите само с пудра захар.



1 коментар: