24.01.2017 г.

Топла доматена супа с мащерка



        

  Бързо,  свежо,  лесно
 

снимка: cooking with stefi


Необходими продукти:

2 ч.л зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л мащерка
450 г консерва домати
2 моркова
1 пащърнак
целина/ селъри
2 ч.л захар
Сол и черен пипер
200 мл. топла вода






Начин на приготвяне:


Задушете ситно нарязания лук и чесън в зехтина за около 3 минути  до омекване.

Сложете мащерката още в началото за да отпусне аромата си.


Добавете доматите, морковите, целината и пащърнака.

Долейте водата, захлупете и варете около 15 минути до пълно сготвяне и пасирайте.


Сервирайте супата с настъргани сурови моркови и смлян черен пипер.
 
снимка: cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар