24.10.2017 г.

Галет със сирена и чери домати



Галетът е ястие от френската кухня и може да бъде както сладък така и солен.

С това име са наричат различни видове плоски, кръгли хрупкави пити.
снимка:cooking with stefi


Необходими продукти:


За тестото:

1ч.ч брашно

¼ ч.ч царевично брашно

3с.л.масло на кубчета

3 с. л. заквасена сметана

1/3 ч.ч студена вода

1ч.л захар

½ ч.л сол 


Начин на приготвяне:


В купа сложете двата вида брашно, солта и захарта.Добавете маслото и разбъркайте с ръце на трохи.Може да използвате и робот.Постепенно добавете сметаната разбита със студената вода.

Омесете  и го оставете в хладилника за 30минути.



Разточете тестото като поръсвате с брашно за да не залепва кората за плота.Може да разточите направо върху хартия за печене.Отгоре наредете сирене, кашкавал, моцарела, парченца домати, чушки и босилек като оставяте по 5см. от ръба на кората.Загърнете плънката с ръбовете тесто и намажете тестото с разбито яйце. Печете 20-30 минути. Докато тестото стане златисто и хрупкаво.
снимка:cookin with stefi





Няма коментари:

Публикуване на коментар