14.01.2017 г.

Свинско каре с моркови и кисели краставички


снимка:cooking with stefi


Необходими продукти :

500-600 г свинско контра филе

2 моркова нарязани на пръчици/жулиени

3 кисели краставички на пръчици

сол и черен пипер на вкус

1 суп. лъжица мед

1 суп. лъжица соев сос

100мл червено вино




Начин на приготвяне:

Осолете месото и го поръсете с черен пипер.

*С остър нож с тънко острие прободете месото в средата и разширете отвора със завъртане на ножа.

Напълнете получения отвор с морковите и киселите краставички.

*Намажете месото с меда и соевия сос и запържете добре от всички страни в тиган.Преместете в тава и сипете червеното вино.

*Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята на 200* фурна.

Вие преценете колко изпечено да бъде месото, защото контрафилето е постно месо и става сухо ако се препече.

Сервирайте с гарнитура по ваш вкус.

снимка:cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар