16.01.2017 г.

Щрудел със спанак " стъпка по стъпка"




снимка: cooking with stefi
Необходими продукти:


500 г  бутер тесто

450 г  замразен спанак

100 г  бяло сирене

100 г крема сирене

50 мл. зехтин

За намазване:

1 яйце

сусам



Начин на приготвяне:


*Задушете спанака със зехтина,  докато  водата се изпари.След като се охлади прибавете сирената, сол и черен пипер на вкус.




*Разточете   бутер тестото и в средата по дължина  и изсипете охладената плънка.


*От двете  страни  нарежете на  ленти  и  прехвърлете една върху друга така, че да се получи плитка.


*Намажете  с  разбитото яйце и поръсете със сусам.


Печете в загрята на 200* фурна  25 минути  до получаване на златист цвят.
снимка: cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар