2.02.2017 г.

Щрудел с ябълки и точена кора


                                                                
                                                           
                                                        

Необходими продукти:                                               
снимка: cooking with stefi
За тестото:

200 г брашно

1 суп. л олио

1 суп. л оцет

1 щипка сол

100 мл. студена вода



За пълнежа:


5-6 ябълки

ванилова захар/ пакетче

100 г стафиди

сок от половин лимон

1 ч.л канела

50 г орехи

половин пакет бисквити с масло



Начин на приготвяне:



*Нарежете ябълките на парчета и ги сложете в купа.Към тях   прибавете захарта, орехите и лимоновия сок. Добавете стафидите и  натрошените  бисквити.



*За тестото  смесете  продуктите на ръка.Тестото трябва да стане еластично.Сложете го в чиния и оставете да почине 10 минути.
 
снимка: cooking with stefi


*Разточете тестото  с точилка.Щом постигнете най-тънкото разточване.Поставете го  на покривка или хартия за печене за да може да увиете щрудела.Намажете разточената кора с олио.В единия край сложете плънката и я разтелете.Навийте тестото на руло с помоща на покривката.Преместете готовото руло в тава, постлана с хартия за печене и намажете отгоре с олио и масло.


*Печете в загрята на 200* C фурна за 30-35 минути.
 
снимка: cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар