15.02.2017 г.

Тарт с карамелизиран лук и сметана



Необходими продукти:
снимка: cooking with stefi

За тестото:
300 г брашно
1 бакпулвер
125 г масло
1 щипка сол
7 лъжици топла вода

За пълнеж:
50 мл зехтин
4-5 глави лук
1 ябълка

200 г заквасена сметана
3 яйца
сол и прясно смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

*Смесете маслото с брашното, бакпулвера и солта.Постепепенно добавете топлата вода докато омесите гладко, меко тесто.Оставете на стайна температура за 30 минути.

*Разточете тестото на кръг по-голям от формата.Поставете го вътре и оформете ръб  по стените на формата.Надупчете с вилица и изпечете основата в загрята на 180*С  фурна  за 10 минути.

*Загрейте зехтина.Нарежете лука и ябълката на полумесеци и запържете в зехтина и овкусете със сол и черен пипер.Изсипете сместа върху леко изпечената подложка.
*Разбийте сметаната с яйцата и изсипете върху лука.
*Изпечете тартата отново в загрята на 180*С за още 15-20 минути докато получи апетитна хрупкава коричка.

Сервирайте леко топла.
снимка: cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар