7.03.2017 г.

Чийзкейк с бял шоколад и ягоди



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

За  сладкото:
50 г. захар
1 ч.л царевично нишесте
1 ч.л сок от лимон
1 ½  ч.ч замразени ягоди

За блата:
1 пакет бисквити какао
60 г. разтопено масло

крем:
100 г. бял шоколад
4 ч.л  течна сметана
500 г. извара/безсолно крема сирене
¼ ч.ч пудра захар
1 ч.ч  течна сметана
3 суп. л захар
настъргана кора от лимон и ванилия

Начин на приготвяне:

За сладкото
*В малка тенджера разбъркайте захарта, нишестето, сок от лимон и добавете замразените ягоди.
Оставете да заври за 5 минути.Пасирайте и охладете.

*Сложете бисквитите в кухненски робот  до получаване на трохи.
И добавете разтопеното масло.Така получената хрупкава смес изсипете в избраната за десерта форма и притиснете с лъжица за да загладите.
Оставете в хладилник да се охлади и през това време направете сместа  за чийзкейка.

*На водна баня разтопете шоколада с 4ч.л течна сметана.
*В купа разбийте изварата с пудрата захар, ванилията и настърганата кора от лимон.Постепенно добавете разтопения шоколад.
Разбийте до получаване на хомогенна смес.
*В отделна купа разбийте сметаната  със захарта и внимателно прибавете към шоколадовата смес.

*Готовата вече смес изсипете върху бисквитения блат.
*Сложете капки от ягодовото сладко отгоре и с клечка за зъби оформете сърце от всяка капка.

Сервирайте парче чийзкейк  и украсете чинията с останалото сладко.



 
снимка:cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар