15.03.2017 г.

Шоколадова торта



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

За блатовете:
5 яйца
150 г натурален шоколад
120 г захар
125 г брашно
60 г брашно

Крем ганаш:
200 г млечен шоколад
150 мл течна сметана
1 с.л заквасена сметана
щипка сол
ванилия

Начин на приготвяне:

*Разтопете на водна баня шоколада, маслото и захарта. След като се    охлади добавете брашното, жълтъците и разбитите на сняг белтъци разбъркайте до пухкава смес.

* Разпределете готовата смес в  две форми с диаметър 23см. покрити с хартия за печене.Може да печете на два пъти в една и съща форма.
*Печете 20 мин на 200*Извадете изпечените блатове и ги оставете да изстинат напълно.

* За крема  на водна баня в метална купа разтопете шоколада и течната сметана разбъркайте, докато се разтопи шоколада.
Отстранете купата от водата и добавете заквасената сметана, ванилията и солта.
*Оставете в хладилник за 1 час, докато се охлади добре и след това разбийте с миксер за около 1-2 минути за да получите крем за намазване.

*Нанесете част от крема върху единия блат поставете втория блат отгоре и леко притиснете.Нанесете останалия крем отгоре и с лъжица оформете вълни.

Охладете добре преди сервиране.







Няма коментари:

Публикуване на коментар