19.03.2017 г.

Кейк с бадемова глазура



                                                                                        Необходими продукти:
 
снимка:cooking with stefi
3 яйца
1 ч.ч.  захар
1 ½  ч.ч.  брашно
1 ½  ч.л. бакпулвер
3 с. л. прясно мляко
3 ч.л. разтопено масло

За глазурата:
50 г масло
100 г филирани бадеми
50 г захар
2 ч.л. брашно
3 с.л. течна сметана
Ванилия


Начин на приготвяне:

*Разбийте яйцата с миксер,  докато сместа утрои  обема си и изсветлее.

*Над купата пресейте брашното и бакпулвера.Внимателно разбъркайте и добавете поизстиналото разтопено масло, прясното мляко и ванилията.
Разбъркайте отново до хомогенна смес.
*Намаслете форма с/ диаметър 23см/ и изсипете готовото тесто на 180*С за 25-30 минути.

*За глазурата, в тиган разтопете маслото заедно със сметаната, захарта и ванилията, когато сместа се разтопи добавете  бадемите и поръсете с брашното.Разбъркайте до гладка смес, около 2-3 минути.

*Разстелете равномерно върху изпечения блат и печете още 10 минути, до златисто кафяво.Оставете да изстине и нарежете на парчета.

Може да сервирате със заквасена сметана разбита с пудра захар.

снимка:cooking with stefi


Няма коментари:

Публикуване на коментар