19.05.2017 г.

Шоколадов тарт



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

За блата:
2 пакета шоколадови бисквити
100 г разтопено масло
 За шоколадовия крем:
200 мл течна  сметана
100 г натурален шоколад
100 г млечен шоколад


Начин на приготвяне:

*Натрошете бисквитите в кухненски робот и добавете разтопеното масло.
*Разпределете готовата смес във форма за тарт с диаметър 23см. и запечете на 200*С за 10 минути.

За крема
*Загрейте  течната сметана  изсипете върху начупения шоколад и разбъркайте, докато шоколада се разтопи
.Оставете да се охлади за 10-15 мин.
*Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник да се охлади за 4-6 часа.
Най-добре за 1 нощ.

Поднесете с плодове по ваш  избор.

 
снимка:cooking with stefi

2 коментара: