31.05.2017 г.

Панакота със свежи плодове



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

500 мл течна сметана
100 г захар
3 листа желатин
плодове по избор
1 с.л. пудра захар
1 с.л. ликьор
ванилия


Начин на приготвяне:

*Накиснете  листата желатин в студена вода и оставете за 5-10 минути.
* В тенджерка  сложете сметаната, захарта и ванилията и оставете на котлона след като сместа заври,  я дръпнете от котлона.
*Изстискайте  желатина и го добавете в топлата смес.Разбъркайте, докато се разтопи.
Пресипете сместа в кана.
*За да получите наклонен ефект.Поставете резен ябълка под всяка чаша и разпределете сместа  до средата на всяка чаша.






*Оставете да се охлади в хладилник за 2-3 часа.
*Нарежете сезонни  плодове добавете  ликьора и пудра захар.
*Сипете плодовете върху  готовата панакота.

снимка:cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар