9.07.2017 г.

Пълнени тиквички



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

4 броя тиквички
300 г телешка кайма
1 средно голяма глава лук
2 с.л. ориз
мащерка
джоджен
сол, черен пипер
зехтин


Начин на приготвяне:

*Измийте и издълбайте тиквичките.
*Задушете лука и ориза в малко зехтин и вода.

Разбъркайте и оставете за 5 минути.

 
*Добавете каймата и подправките разбъркайте добре и отстранете тигана от котлона.

*С получената смес напълнете тиквичките и подредете в тава.
*Сипете вода до средата  на тавата и полейте със зехтин.

*Покрийте с фолио и печете в загрята на 200*С фурна за 20-25 минути.
*Отстранете фолиото и печете още 5-10 минути до златист цвят.

 
снимка:cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар