12.09.2017 г.

Пай с кокос и шоколад



Необходими продукти:
снимка:cooking with stefi

За блата:
5 ч.ч. кокосови стърготини
¼ ч.ч. брашно
1 кутия/304мл кондензирано мляко без захар
ванилия
За шоколадовия пълнеж:
1 ч.ч. течна сметана
100 г млечен шоколад
100 г натурален шоколад
За украса:
малини
пудра захар
прясна мента



Начин на приготвяне:

*За блата в  купа  смесете кокосовити стърготини, брашното и ванилията.
*Добавете кондензираното мляко и разбъркайте добре.
*Разпределете сместа върху  кръгла форма за пай/ с къдрави стени, диаметър 23см./ и притиснете като оформите добре по стените.
*Печете 20-25 минути до златист цвят.
*За пълнежа загрейте сметаната в тенджерка за 2-3 минути и добавете начупения шоколад.
Разбъркайте добре до гладкост.
*Изсипете върху охладения блат и охладете за няколко часа, докато стегне пълнежа.

*Украсете с пресни малини и листенца мента за контраст на цветовете.Поръсете с пудра захар.
снимка:cooking with stefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар