22.10.2017 г.

Пълнени патладжани-лодки



Необходими продукти:
снимка:cookingwithstefi

3 патладжана
6 с.л. зехтин
1 глава лук
300 г кайма /телешка
1 домат
сол, черен пипер
сух риган, магданоз, босилек
 сос бешамел:
2 ч.л. брашно
2 ч.л. масло
1 ½  прясно мляко
2 жълтъка


Начин на приготвяне:

*Измийте, подсушете патладжаните  и ги разрежете на две.
*С малък нож или лъжичка издълбайте вътрешността като внимавате да не ги нараните.
*Запържете патладжаните за кратко  от двете страни и ги подредете в тава намазана със зехтин.
*Загрейте зехтин в тиган запържете лука за 5 минути и добавете част от вътрешността на патладжаните, каймата и нарязания на кубчета домат овкусете със сол, черен и пипер и подправките.Задушете сместа за още 5 минути.


*За да направите сос бешамел разтопете маслото в малка тенджерка на ниска температура добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица при постоянно  разбъркване добавете на части млякото, докато се получи кремообразна смес.Отсранете от котлона и добавете жълтъците.

*Разпределете  готовата плънка в паладжаните и  покрийте с бешамел и резен домат.
*Печете в загрята на 180*  фурна, докато омекнат и получат златиста коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар