4.11.2017 г.

Тиквеник с точени кори



Необходими продукти:
снимка:cookingwithstefi

За корите
200 г брашно
1 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 щипка сол
100 мл студена вода

Плънка:
200 г тиква
4 с.л. захар
орехи
олио
масло


Начин на приготвяне:

*В купа сложете брашното и направете кладенче.Сложете солта, олиото, оцета и замесете тестото със студената вода.
*Тестото трябва да стане еластично и меко.

*Разпределете на 4 топки и оставете да почине за 5-10 минути.
*Разточете с точилка и щом постигнете най-тънкото разточване на кората прехвърлете на покривка или хартия за печене.
*Поръсете с олио и разпределете настърганата тиква, захар и орехи.
*Навийте с помощта на покривката като повдигнете единия край кората и плънката ще се навият лесно на руло.
*Подредете в тава и сложете отгоре парченца масло.

*Печете в загрята на 180*С  фурна 20-30 минути до хрупкаво и златисто.
снимка:cookingwithstefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар