11.01.2018 г.

Шоколадови бисквити с пудра захар



Необходими продукти:
снимка:cookingwithstefi

200 г шоколад/черен
2 яйца
½ ч.ч. захар
1 ч.л. балсамов оцет
1 ч.ч. пудра захар
½ ч.ч. пудра захар за овалване
½ ч.ч. какао на прах
1 ч.л. царевично нишесте
½ ч.л. сол
ванилия на прах

Начин на приготвяне:

*Разтопете шоколада на водна баня като разбърквате, докато се разтопи.
*В голяма купа с миксер разбийте яйцата със захарта, ванилията и  балсамовия  оцет за около 3 минути не е нужно сместа да удвои обема.
*Добавете разтопения шоколад и пресейте върху  сместа пудрата захар, какаото, солта и царевичното нишесте.
*Разбъркайте добре с шпатула.Сместа може да ви се стори рядка, но оставете за минута и ще стегне.
*Пригответе чиния с пудра захар за овалване и с малки лъжички оформете топчета като ги овалвате в пудрата захар.
*Пригответе тава покрита с хартия за печене и подредете топчетата като оставяте разстояние.
*Леко с длан  притиснете шоколадовите топчета за да получите бисквити.
*Печете бисквитите в загрята на 200*С   точно за 10 минути.
За да не изсъхват.
*Оставете да изстинат за около 3-5 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар