5.04.2018 г.

Великденско агънце

                                                                                   Необходими  продукти:
 
снимка:cookingwithstefi
500 г брашно
1 ч.л. захар
1 ½  ч.л. сол
50 г масло
2 яйца
10 г суха мая
Пълнеж:
100 г шунка
100 г кашкавал
За намазване:
1 яйце
сусам за поръсване



Начин на приготвяне:

*Затоплете леко млякото  добавете маята, захарта и маслото оставете за 5 мин. да шупне.
*В купа изсипете брашното,  добавете  яйцата  и разбъркайте  с дървена лъжица.Постепенно добавете млякото с маята и накрая солта.
*Прехвърлете на плота и омесете меко тесто.
*Поставете тестото в голяма купа намаслена с малко олио покрийте  и  оставете да втаса около 1час, докато удвои обема си.




*Извадете  втасалото тесто на плота и разделете на 20 малки топки и 4 по-големи за да направите форма на агънце.
*Разточете малките топки и във всяка една поставете  малко от нарязаните шунка и кашкавал  прегънете и навийте на розичка.
*От останалите топки оформете глава, опашка и крачета.
*Намажете с разбитото яйце и поръсете със сусам.
*Печете в загрята на 220*С фурна  за около 10 минути  след това намалете на 180*С  и печете още 20-25 минути до златист и хрупкав цвят.

 
снимка:cookingwithstefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар