15.04.2018 г.

Бисквитено руло с маскарпоне и ягоди


                                                                                        Необходими продукти:
 
снимка:cookingwithstefi

За блата:
5 яйца
1 ½ ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. пудра захар

Пълнеж:
250 г  маскарпоне
250 г безсолна извара
6 с.л. пудра захар
100 г ягоди


Начин на приготвяне:

*В голяма купа разбъркайте крема сиренето с пудрата захар. Добавете маскарпонето и нарязаните ягоди.
*За блата отделете белтъците от жълтъците.
*Разбийте жълтъците с половината от захарта на водна баня, докато станат светли и пухкави.
*В отделна купа с помоща на миксер разбийте белтъците с останалата захар на сняг.
*Добавете малка част от белтъците към разбитите жълтъци и разбърквайте внимателно със шпатула.
*Постепенно добавете брашното и останалите белтъци и разбъркайте до хомогенна смес.
*В голяма тава покрита с хартия за печене разпределете готовата смес.
*Печете блата за 10-12 минути в загрята на 200*С фурна.
*Поръсете друг лист хартия за печене с пудра захар и обърнете изпечения блат върху пудрата захар.
*Намажете пълнежа равномерно върху блата и навийте внимателно на руло.
Украсете по ваш вкус. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар