16.05.2018 г.

Сладък хляб с топла глазура


                                                                                        Необходими продукти:
 
снимка:cookingwithstefi
1 ч.ч. прясно мляко
1 суха мая /10 г
¼  ч.ч. кафява захар
2 яйца
½ ч.ч разтопено масло и олио равни количества
3 ч.ч. брашно
½  ч.л. сол

Пълнеж:
125 г масло на стайна температура
½  ч.ч. кафява захар
настъргана кора лимон и портокал
1 ч.л. сок от лимон
1 ч.ч. микс от стафиди, глазирани череши и захаросани портокалови корички  накиснати предварително в 100 мл бадемов ликьор

                                                                                           топла глазура:
                                                                                          1 с.л. захар
                                                                                          1 с.л. вода
                                                                                          1 с.л. масло


Начин на приготвяне:

*Измерете всички съставки  за тестото и сложете в купа.Разбъркайте с дървена лъжица  до хомогенна смес.Може да използвате и стоящ миксер с приставка за  тесто.
*Извадете тестото върху плота и месете върху  набрашнен плот и месете за около 5 минути и прехвърлете  купа намазана с олио покрийте и оставете да втаса на топло за 2-3 часа.
*За пълнежа смесете мекото масло със захарта и добавете  корите от лимон, портокал и сока от лимона.
* Втасалото тесто обърнете   на леко набрашнен плот и разточете на правоъгълник  разпределете  добре  маслото и поръсете с микса от захаросани корички и стафиди.



*Завийте тестото на руло и рарежете в средата на две.Навийте заедно двете половини  и ги усучете.
*Поставете във форма за кекс с размери 27х14 см. и оставете да втаса   1 час.
*Печете в загрята на 180*С фурна за 50 минути.
*За да приготвите топлата глазура в малка тенджерка загрейте водата, маслото и захарта за 2-3 минути, докато се разтопи захарта.
*Намажете топлия хляб с готовата глазура и оставете да изстива във формата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар