16.05.2018 г.

Еклери с крема сирене и мащерка


                                                                                        Необходими продукти:  
 
снимка:cookingwithstefi
100 мл прясно мляко
100 мл вода
1 ч.ч. брашно
100 г масло
4 яйца
½ ч.л. сол
Пълнеж:
200 г крема сирене
1 с.л. заквасена сметана
 
Начин на приготвянe:

*В малка тенджерка сложете  млякото, водата, солта и маслото и загрейте, докато заври.
*Отстранете от котлона и изсипете брашното наведнъж и разбъркайте до хомогенна смес.Оставете да се охлади за 3-4 минути и добавете яйцата едно по едно като разбърквате добре.

*Готовата смес прехвърлете в пош и щприцовайте  различни форми.
*Печете в загрята фурна на 180*С  за 25-30 минути.
Парата в тестото играе ролята на набухвател  и еклерите стават меки и пухкави.
*За пълнежа смесете крема сиренето със заквасената сметана  и щипка прясна мащерка.
*Охладените еклери напълнете с готовата смес.


Няма коментари:

Публикуване на коментар