27.06.2018 г.

Милфьой с маскарпоне и малини


                                                                                        Необходими продукти:
 
снимка:cookingwithstefi
275 г охладено бутер тесто
3 с.л. пудра захар
250 г сирене маскарпоне
300 мл  течна сметана
3 с.л. кристална захар
малини
листа прясна мента

Начин на приготвяне:

*Разточете тестото и с форма или чашка изрежете кръгове  и поръсете с пудра захар.
*Подредете в тава покрита с хартия за печене  и отгоре поставете друг лист хартия за печене и тава със същия размер за да притиснете добре бутер тестото и предпазите от надигане.
*Печете в загрята на 200*С фурна за 10 минути, отстранете горната тава и хартията и ако искате да получите тъмно златист цвят печете за още 3-5мин.

*Готовите платки оставете да изстинат и междувременно направете крема.

*За крема разбийте сметаната, маскарпонето и захарта на пухкав крем.
*Поставете платка от бутер тестото  и шприцовайте крема, подредете малини и повторете като завършите с крем, малини и лист прясна мента. 
Може да поръсите с пудра захар.
снимка:cookingwithstefi

Няма коментари:

Публикуване на коментар