19.08.2018 г.

Пай с тиквички


Необходими продукти:
снимка:cookingwithstefi

1 глава лук
2 с.л. зехтин
2 тиквички
5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
¼  ч.ч. брашно
0.5 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. настърган кашкавал
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

*В тиган загрейте зехтина  със ситно нарязания лук и задушете на слаб огън,  докато омекне лука.
*Добавете нарязаните на кръгчета тиквички и задушете всичко за 3-5 минути.

*В купа разбийте добре яйцата, добавете млякото и подправете със сол и черен пипер
   постепенно добавете брашното смесено с бакпулвера.

*Към готовата смес  прибавете задушените тиквички и настъргания кашкавал.
*Изсипете в намаслена тавичка и печете  25-30 минути на 180*С.



Няма коментари:

Публикуване на коментар