19.08.2018 г.

Пастички с шоколадов крем и малини


Необходими продукти:
снимка:cookingwithstefi

За блата:
200 г маслени бисквити
100 г масло
50 г натурален шоколад

Крем:
250 г маскарпоне
250 г безсолна извара
200 мл течна сметана
150 г пудра захар
100 г шоколад
малини, прясна мента , кокос



Начин на приготвяне:

*За блата в тенджерка разтопете маслото и шоколада. Добавете натрошените бисквити и разбъркайте.
*Готовата смес за блат разпределете в малки правоъгълни форми или форма за торта с диаметър 22см.Оставете в хладилник за 20минути.
*За крема с помощта на миксер разбийте маскарпонето с изварата и пудрата захар.Постепенно добавете сметаната и разбивайте до хомогенна смес.

*Разпределете готовия крем в 2 купи и към едната добавете разтопения на водна баня шоколад. С помощта на миксер разбийте до получаване на пухкав крем.
*Извадете готовия блат от хладилника  и разпределете пласт от крем маскарпоне.Прехвърлете шоколадовия крем в пош и шприцовайте капки.
*Украсете с малини, мента и кокос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар